Βασ.Κωνστανίνου 284-Κορωπί-Τ.Κ 19400
+30 210 6622240
+30 6943088154
info@aegeanrent.gr
Ελληνικα
Login

FAQ

General Questions

Σε αυτήν την ενότητα θα βρείτε όλες τις συχνές ερωτήσεις.
Εάν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Πώς μπορώ να κάνω κράτηση αυτοκινήτου ή να μάθω την τιμή ενοικίασης;

Μπορείτε να μάθετε την τιμή ενοικίασης και να κάνετε κράτηση αυτοκίνητου στο www.aegeanrent.gr Απλά, πηγαίνετε στην σελίδα κρατήσεων αυτοκινήτων και ακολουθήστε την απλή και γρήγορη διαδικασία κράτησης.

Μια προκαταβολή απαιτείται προκειμένου να οριστικοποιηθεί η κράτηση (συνήθως το 20%-30% του συνολικού ποσού ενοικίασης. Το ακριβές ποσό μπορεί να προταθεί και μέσω επικοινωνίας). Η χρέωση του ποσού της προκαταβολής γίνεται μέσω της πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας που καταχωρείτε κατά την κράτηση σας μέσω του ασφαλούς συστήματος κρατήσεων της ιστοσελίδας ή μέσω τραπεζικής μεταφοράς και αποστολή του αποδεικτικού μέσω email στην εταιρεία μας.

Καλέστε στο κεντρικό τμήμα Κρατήσεων: +30 2106622240

Τι θα πρέπει να διαθέτω για να προβώ σε ενοικίαση από την Aegean Rent;

– Να έχετε ελάχιστο όριο ηλικίας 23* ετών, με άδεια οδήγησης η οποία να έχει εκδοθεί τουλάχιστον 2 χρόνια πριν, για όλες τις κατηγορίες οχημάτων.
– Άδειες Οδήγησης (οι οποία πρέπει να είναι σε ισχύ για τουλάχιστον ένα έτος και είναι «ο νέος τύπος πιστωτικής κάρτας») σύμφωνα με τον επικυρωμένο νόμο στην Ελλάδα:
*Ευρωπαϊκή (από χώρες της Ε.Ε.)
*Μη ευρωπαϊκά και εκδοθέντα από οποιαδήποτε συμμετέχουσα χώρα στη σύμβαση της Βιέννης για την Οδική Κυκλοφορία.
Στην περίπτωση που η Εθνική άδεια οδήγησης (η οποία πρέπει να είναι σε ισχύ για τουλάχιστον ένα έτος) δεν ταιριάζει με καμία από τις παραπάνω απαιτήσεις, απαιτείται μια έγκυρη Διεθνής άδεια οδήγησης (IDL) μαζί με την Εθνική άδεια οδήγησης. (Το Διεθνές δίπλωμα μπορεί να είναι ακόμη σε ισχύ και για μια ημέρα!)
– Προσωπική πιστωτική κάρτα.

* Οι ενοικιαστές ηλικίας μεταξύ 19 – 23 ετών υπόκεινται στην προσαύξηση Νέων Οδηγών.

Τι χρειάζεται να φέρω μαζί μου κατά την παραλαβή του αυτοκινήτου ;

– Ισχύουσα νόμιμη άδεια οδήγησης.
– Την προσωπική πιστωτική κάρτα ή την χρεωστική σας κάρτα. Κάρτες τρίτων δε γίνονται δεκτές, εκτός αν υπάρχει έγγραφη επικυρωμένη εξουσιοδότηση. Μέσω της πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας γίνεται προέγκριση για την απαιτούμενη εγγύηση, απαραίτητη για την ενοικίαση του οχήματος. Το αφαιρέσιμο ποσό της απαλλαγής από ζημιά του επιλεγμένου οχήματος είναι η απαιτούμενη εγγύηση μίσθωσης.

Πώς μπορώ να πληρώσω μια ενοικίαση ;

Η Agean Rent Ελλάδος δέχεται τις ακόλουθες πιστωτικές κάρτες: Visa, Mastercard.

Μπορεί να εξοφληθεί το ποσό με μετρητά αλλά θα πρέπει ο οδηγός να έχει μαζί του την προσωπική πιστωτική κάρτα για εγγύηση.

Τι χρειάζεται να ελέγξω πριν την παραλαβή του αυτοκινήτου ;

Είναι πολύ σημαντικό στην παραλαβή να ελέγξετε το αυτοκίνητο και να αναφέρετε οποιαδήποτε ζημιά υπάρχει ήδη σε αυτό ώστε να αποφευχθεί η χρέωση ζημιάς από προηγούμενη ενοικίαση. Θα κληθείτε να υπογράψετε στην παραλαβή και επιστροφή του αυτοκινήτου σχετικό αποδεικτικό έγγραφο για τυχόν υπάρχουσες ζημιές στο αυτοκίνητο.

Μπορώ να οδηγήσω το αυτοκίνητο εκτός συνόρων ;

Χρειάζεται η έγγραφη έγκριση της Aegean Rent Ελλάδος για να οδηγήσετε το αυτοκίνητο της εκτός Ελληνικών συνόρων. Το κόστος χορήγησης Πράσινης Κάρτας και οδικής βοήθειας επιβαρύνουν εσάς.

Πώς μπορώ να ακυρώσω ή να τροποποιήσω την κράτησή μου ;

Μόλις ολοκληρώσετε την κράτησή σας, θα σας αποσταλεί ένα μήνυμα επιβεβαίωσης με τον αριθμό κράτησης και τις λεπτομέρειες ενοικίασης. Αν χρειαστεί να τροποποιήσετε ή να ακυρώσετε την κράτησή σας, παρακαλούμε πηγαίνετε στην ιστιοσελίδα μας και ακολουθήστε τις οδηγίες.
Καλέστε στο κεντρικό τμήμα Κρατήσεων: +30 2106622240

Μπορεί κάποιος άλλος εκτός από εμένα να οδηγήσει το αυτοκίνητο ;

Ναι, μπορεί, αλλά θα πρέπει να πληρώσετε ασφάλιση ενός επιπλέον οδηγού και η άδεια οδήγησης και των δύο οδηγών πρέπει να προσκομίζονται κατά την παραλαβή του αυτοκινήτου.

Το όχημα παραδίδεται γεμάτο με καύσιμα ;

Το όχημα θα παραδοθεί γεμάτο καύσιμα και θα πρέπει να επιστραφεί γεμάτο. Σε διαφορετική περίπτωση θα επιβαρυνθείτε για τα καταναλωθέντα καύσιμα* καθώς και με 12,40€ για ανεφοδιασμό.
*Εξαρτάται από την ισχύουσα μέση τιμή καυσίμων

Τι γίνεται σε περίπτωση που θέλω να κρατήσω το αυτοκίνητο παραπάνω ;

Εάν επιθυμείτε να κρατήσετε το αυτοκίνητο περισσότερο από την περίοδο που ήδη έχετε συμφωνήσει, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το υποκατάστημα παραλαβής του αυτοκινήτου ώστε να γίνει παράταση ενοικίασης στο Μισθωτήριο Συμβόλαιο.

Μπορώ να επιβιβάσω το αυτοκίνητο της Aegan Rent σε πλοίο ;

Απαγορεύεται η φόρτωση αυτοκινήτων σε πλοίο χωρίς την έγγραφη έγκριση/συγκατάθεση της Aegean Rent. Σε περίπτωση μίας τέτοιας ενοικίασης μεταξύ νησιών, οφείλετε να επιστρέψετε το αυτοκίνητο στο υποκατάστημα παραλαβής, διαφορετικά όλα τα έξοδα μεταφοράς επιβαρύνουν εσάς. Σε περίπτωση μηχανικής βλάβης ή ατυχήματος, είστε υποχρεωμένοι να μεταφέρετε το αυτοκίνητο σε ένα υποκατάστημά μας (εκτός νησιού) με δικά σας έξοδα.

Μπορώ να παραλάβω ένα αυτοκίνητο από ένα υποκατάστημα και να το επιστρέψω σε ένα άλλο ;

Το σύστημα «Μίσθωσε εδώ – Άφησε εκεί» (One way) προσφέρεται κατόπιν συμφωνίας.

Aegean Rent® 2019